Welkom op onze website. We hopen dat je er van geniet.  Laat een bericht achter in het Gastenboek. 

Welcome to our Website.  We hope you enjoy looking  around. Check out our show results in Show resultaten. You can leave a comment in the Gastenboek

 Wij zijn een kleine kennel in Espel Onze hondjes wonen met ons in een kleine tussen woning in een rustig straat. Wij hebben 5 hondjes met af en toe en nestje pups. Wij zijn een erkent kennel door Raad van beheer op Kynologisch gebied.  Ook zij  wij lid van de Shih tzu club Nederland en van de Eerste gezelschaphonden club Nederland. 

We are a small kennel in Espel.  Our dogs live with us in a small terrased  house in a quiet street. We have 5 dogs and once in a while a litter of pups. Our kennel Mistycha is a registered kennel by Raad van beheer op Kynologisch gebied. We are a Member of the Shih tzu club Nederland and the Eerste gezelschaps honden club Nederland. 

 www.shihtzuclub.nl

www.egcn.nl

 

De Shih-Tzu is een ras is gefokt als gezelschapshondje en deze taak heeft de Shih-Tzu nog steeds. De oosterse afkomst komt ook duidelijk tot uiting in het karakter: de Shih-Tzu is over het algemeen hooghartig, eigenwijs en bepaalt zelf het liefste wat er weI of niet moet gebeuren. Op bevelen reageert hij nauwelijks, op vriendelijk gevraagde verzoeken gaat hij meestal in nadat deze op redelijkheid zijn getoetst. De Shih-Tzu is bovenal vriendelijk en wie met zijn of haar Shih-Tzu een goede band opbouwt zal er een fijne huisgenoot aan hebben. Ook voor kinderen is de Shih-Tzu vriendelijk. Opvoeding en verzorging eist eenduidigheid en regelmaat.
 
De Shih-Tzu is een kleine (schouder of schofthoogte ongeveer 27 cm) langharige hond. Vele kleuren komen voor: o.a blond, bruin-wit en zwart-wit. Als elke hond heeft ook hij beweging nodig, maar dit hoeft beslist niet door het maken van lange wandelingen. Ook op een flat is een Shih-Tzu prima te houden, maar laat hem liever geen trappen lopen, vooral niet op jonge leeftijd. De vacht vraagt de nodige verzorging, deze zal regelmatig, liefst dagelijks, geborsteld moeten worden om de Shih-Tzu klitvrij te houden. De haren op het hoofd worden opgebonden opdat de ogen vrij zicht hebben.

Onze teef Tycha
Our female Tycha

Onze lieve en ondeugende reu Whiskey
Our sweet and naughty male Whiskey